Tilbage til Fritid

         Mongoliet

Tilbage til forsiden

Det var denne gruppe spejdere, som gæstede Ribe takket være et stort forarbejde af Michael Schack.

 

Tirsdag den 2. august 2005
En oplevelse for livet

Af Bo Maimburg.  Ribe Ugeavis.

En gruppe spejdere fra Mongoliet gæstede i sidste uge Ribe, hvor de fik en oplevelse for livet


- Ribe Optakten til besøget i Ribe startede i en korpslejr på Falster. KFUM-spejderne ønsker at medvirke til at udbrede kendskabet til spejderbevægelsen, og de fik i korpslejren besøg af en delegation af spejdere fra Mongoliet. Desværre blev spejderne forsinket på grund af store visumproblemer, og de ankom derfor først til lejren, da det meste var overstået.
- Det var utrolig ærgerligt, at de ankom så sent, og derfor besluttede jeg mig for at invitere dem her til Ribe for at vise dem Danmarks ældste by og samtidig vise dem Vadehavet, da Mongoliet ligger langt fra områder med vand, siger Michael Schack fra de lokale KFUM-spejdere.
- Jeg gik i gang med at arrangere et besøg for dem her i Ribe og selvom det var et stort arbejde, gik det faktisk lettere end planlagt. Jeg skulle låne en bus, og det problem løste VW Villy Vejrup, som uden betænkning lånte os en bus. Samtidig fik jeg tilsagn fra Richard Kværnø om at give spejderne en guidet rundvisning i Ribe.


- De fik en rundvisning inde i Ribe, og vi tog derefter til Mandø Ebbevej, hvor de så Vadehavet. Vi sluttede med at holde en fest sammen med spejderne på Egecentret, og det var en stor fornøjelse at være sammen med spejderne fra Mongoliet.
- Jeg ville gerne give dem en oplevelse ud over det sædvanlige, og det tror jeg lykkedes til fulde. De var utroligt taknemmelige, og de fik set vores gamle by, og det gjorde tydeligvis et stort indtryk, siger Michael Schack.

 

Syv spejdere fra Mongoliet ville se havvand

ØNSKE: Spejder-kollegerne fra Ribe-Hviding gruppen sørgede for en tur til Vadehavet, da spejderne fra Mongoliet var på besøg.

Af Ole Sønderstrup, Jyske vestkysten.
Tlf. 7542 0100, oso@jv.dk

RIBE: Syv spejdere fra Mongoliet fik et stort ønske opfyldt, da de i går besøgte KFUM-spejderne i  Ribe-Hviding gruppen.

Spejderne havde givet udtryk for, at de meget gerne ville se et hav og det kom de så til.

– Vi kørte nemlig ud til Mandø-Ebbevejen og Vadehavet og spejderne fra Mongoliet, der ikke i hjemlandet har noget hav, var meget imponeret af Vadehavet, fortæller Michael Schack fra KFUM-spejderne.

– Jeg fortalte vores gæster om tidevandet og sagde, at hvis vi kom tilbage om ni timer, så ville vandet stå i en halv meters højde.

Det var planen, at spejderne fra Mongoliet skulle have boet hos Ribe gruppen under landslejren i Guldborgsund.

Men på grund af visum-problemer dukkede spejderne først op få dage inden lejren sluttede.

Grillfest på Egecentret

– De skulle så videre til en international spejderlejr ved Kolding, men jeg fik altså ordnet det sådan, at de i går kunne komme en tur her til Ribe.

Inden turen gik til Vadehavet, sørgede Richard Kværnø for en rundtur i Ribe med besøg i domkirken.

– Sidst på eftermiddagen samledes vi så på Egecentret til grillfest, inden jeg i aftes kørte vore gæster fra Mongoliet tilbage til Kolding, i øvrigt i en minibus stillet til rådighed af firmaet Villy Vejrup, siger Michael Schack.

 

De mongolske spejdere fik ønsket opfyldt og kom på besøg i Vadehavet. Foto: Robert Attermann

CITAT

Jeg fortalte vores gæster om tidevandet og sagde, at hvis vi kom tilbage om ni timer, så ville vandet stå i en halv meters højde.